Mans Unides esgota els seus stocks d’espelmes

5.500 espelmes omplen de nou els graons de Sant Fèlix

El passat dissabte dia 17 de desembre i organitzada per la delegació de Mans Unides de Sabadell va tenir lloc la X Encesa d’Espelmes Solidària a les escales de l’església de Sant Fèlix a la plaça Sant Roc de Sabadell, en el que ja s’ha consolidat com a un acte esperat del cicle nadalenc a la ciutat. Des de les sis de la tarda, l’afluència de gent va ser constant, sol.licitant les seves espelmes i acostant-se a les escales de Sant Fèlix per a fer-ne ofrena a favor de les causes solidàries de Mans Unides.

L’acte va gaudir d’una permanent animació proporcionada per les actuacions desinteressades del cantant senegalés Jean Ngor, la Cobla Contemporània i la Coral PiaFònica, de l’Escola Pia de la nostra ciutat. L’Ajuntament, com cada any, també va donar un important suport humà i logistic a l’acte. El regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, junt amb els responsables de l’àrea de Cooperació i Solidaritat van ser presents en l’acte recolzant la campanya de Mans Unides.

 Malgrat les previsions, a les vuit del vespre, s’havien acabat els stocks d’espelmes disponibles i les persones continuàven adquirint els tiquets corresponents encara que haguéssin d’encendre espelmes que s’havien apagat pel vent. En total s’encengueren més de 5500 espelmes cobrint completament l’escalinata de Sant Fèlix, superant l’anterior récord de 5000 aconseguit l’any passat. Mans Unides vol manifestar la seva satisfacció per l’escalf obtingut any rere any en aquest acte solidari i treballarà per aconseguir donar-li una major vistositat en el futur, per tal de poder d’aquesta forma, participar en les celebracions del cicle nadalenc a la nostra ciutat, tot posant de manifest els greus desequilibris socials i injustícies que segueixen castigant una part molt important de la població del món.

 Enguany, els diners recollits s’aplicaran al finançament d’un projecte educatiu a Burkina Fasso, del qual s’ha responsabilitzat la delegació de Sabadell per un import total de 26.724 euros i que consisteix en la Construcció d’un Pavelló d’Estudis a l’escola dels Pares Blancs de Bobo Dioulasso a Burkina. Els beneficiaris directes del projecte son 500 joves estudiants burkinesos, obrint així el futur per a moltes famílies d’aquell país africà.

 Mans Unides agraeix a totes les institucions, persones i empreses que d’una forma o altra han contribuït a l’èxit de l’Encesa Solidària d’Espelmes d’aquest any.