MANS UNIDES A LA “PASSIÓ d’ESPARREGUERA”

Mans Unides Sabadell va organitzar una sortida per anar a veure la Passió d’Esparreguera. Sortida que es dugué a terme el proppassat diumenge, 28 de febrer. Van ser 70 les persones apuntades.

L’entitat d’Esparreguera, sota el lema de “Passió Solidària”, enguany ha signat un conveni de col·laboració amb Mans Unides per tal de lluitar contra la pobresa al món, de manera que una part del taquillatge serà destinada a ajudar projectes d’aquesta ONG.

La “Passió d’Esparreguera” és un espectacle de magnituds èpiques únic a Europa: 5 hores de teatre, estructurades en 4 actes i amb 300 actors, orquestra i cor en directe, a un auditori per a 1.700 espectadors i l’emoció d’una història universal.

És una peça de teatre popular, sorgit dels drames litúrgics medievals, ressenyat en un text del S.XVI que ha estat sempre representada per la gent de la població de manera voluntària al llarg dels quatre segles. Tot i que ha anat conservant el format de les antigues jornades teatrals, també cal dir que s’ha anat adaptant a les inquietuds artístiques, estètiques i tècniques del públic del S.XXI.

Cal dir que tots els assistents van sortir meravellats de l’obra, tant per l’extraordinària posada en escena i fantàstica actuació d’actors, músics i coral, com per les impressionants i commovedores escenes que es van succeint.