APLEC DE SOCIS MANS UNIDES SABADELL

El passat dimecres 27 de maig es va celebrar l’aplec de MMUU que periòdicament organitzem per establir contacte entre socis i simpatitzants.

Vam comptar amb la presència del Dr. Iñaki Alegria que feu una presentació de les seves experiències a Etiòpia.

En un breu moment l’Iñaki i la Nela han guiat la nostra mirada a Gambo a Etiòpia, una realitat que massa vegades resta desapercebuda als nostres ulls sota el dens vel de les grans xifres de la fam i de reportatges impersonals, fins que l’Iñaki ens proposa descobrir al darrera de qualsevol xifra, un rostre i quan aquest rostre té un nom, un somriure o un plor tot canvia. L’Iñaki és metge pediatra, especialitzat en medicina tropical i voluntari a Gambo i Nela Cruz infermera de quiròfan i cooperant.

L’Iñaki ens ha presentat el seu llibre “Alegria con Gambo” on comparteix les seves vivències i d’on treu la força per enfrontar-se dia rere dia als reptes que ha d’afrontar i que no és altra que l’amor. Una vida d’extrems, extrema alegria quan pot salvar un nen i extrema tristesa quan la realitat impedeix salvar un infant, unes vegades per que ha arribat massa tard, d’altres per la manca de mitjans. Per fer-nos una idea Pediatria de l’Hospital disposa de 35 llits i hi atenen 70 nens, dos per llit.

Nela, ens convida: Davant la dimensió del problema, moltes persones pensen que no hi poden fer res, diu, i ens encoratja, per petita que sigui, qualsevol aportació és important, amb 2€ tenim una hipodèrmica, imagineu-vos el què podem fer.

El govern, corrupte, no aporta res, al contrari, a voluntaris i cooperants el visat d’entrada els surt més car.

En el decurs de l’Aplec en Ramon Riera ha fet un repàs de les activitats portades a terme el 2014.

PROJECTES REALITZATS

– MBUYE (Uganda) Guatemala i Tulear (Madagascar) construcció d’un dipòsit subterrani  d’aigua i de conduccions en una escola.

-Guatemala, Programa de millora de la salut materna i infantil en 12 comunitats indígenes

-Tulear (Madagascar) Amplicació d’una escola, aula d’informàtica i sala polivalent.

ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ.

-Concurs d’imatges solidàries.                -Sant Jordi roses i rosers.

-Marxa de solidaritat.                                -Concert Banda Municipal.

-Plantada d’espelmes.

DADES ECONÒMIQUES

-Recaptació de l’exercici                           118.929,00

-Rati despeses generals s/recaptació:                    4%

-Nombre de voluntaris                                            30

-Nombre de socis                                                  217

Ha finalitzat l’acte amb la intervenció de la Presidenta Ma. Teresa Graells qui ha agraït les intervencions d’Iñaki Alegria i Nela…. i a socis i voluntaris la seva inestimable col·laboració. Seguidament hi ha hagut un petit refrigeri, gràcies a la col·laboració nostres patrocinadors, on tot parlant hem pogut compartir els nostres dubtes i les nostres experiències.

              Mans Unides

              C/Sant Joan, 20

              Sabadell

sabadellmansunides@gmail.com

www.mansunidessbd.wordpress.com