Aplec de Socis i Col-laboradors

Aplec Socis i Col-laboradors
Aplec Socis i Col-laboradors

Cel.lebrat l’Aplec de Socis i Col.laboradors de MANS UNIDES, Sabadell, 

presentant els comptes i el resum d’activitats del 2010. En total, es van recaptar 199.926 euros. El nombre de socis arriba a 305

 Sabadell, 2 de juny  de  2011.- Aquest vespre, a dos quarts de vuit, ha tingut lloc a la Sala-Auditori de l’Acadèmia Catòlica l’Aplec de Socis i Col.laboradors de Mans Unides, de Sabadell. L’objectiu no era altre que agraïr totes les persones, empreses i institucions que al llarg de l’any col.laboren amb la tasca de Mans Unides, donar-els-hi comptes de la feina feta i disposar d’un espai per compartir impressions i escoltar noves propostes.   També s’han presentat els projectes adoptats enguany per la delegació de Mans Unides a Sabadell i s’ha explicat el programa d’activitats del 2011, el qual farà possible el finançament dels esmentats projectes.  

 Josep Manel Suàrez, voluntari, membre de la Junta de l’ONG a Sabadell i flamant nou delegat del govern de la Generalitat al Regne Unit, ha presentat els comptes de l’any 2010 i el resum de les activitats dutes a terme. La delegació local, amb la seva tasca, va poder finançar tres projectes a Etiòpia, Ghana i la República Dominicana, així com –de forma extraordinària- destinar una important quantitat a la reconstrucció d’Haití. La recaptació total del 2010 va arribar a 144.863 euros, a més dels 55.063 euros que anaren destinats exclussivament a Haití. Per la seva banda, l’Ajuntament de la ciutat va destinar 22.811 euros a un projecte solidari a Bolívia. Les despeses totals necessàries per  generar aquests recursos varen ser només de 12.043 euros, atès que el treball de l’ONG es basa exclussivament en el voluntariat.

 L’any 2010 ha estat especialment memorable per la nostra delegació local, atès l’atorgament de la Medalla de la Ciutat i, a nivell estatal, el Premi Príncep d’Astúries a la Solidaritat, dos guardons que palesen el reconeixement públic del que gaudeix l’ONG i la seva tasca.

 Els socis de Mans Unides a la ciutat i en la seva comarca més immediata son 305.  Aquesta xifra de col.laboradors es multiplica quan s’organitzen els actes públics tradicionals de l’ONG, on molta més gent s’adhereix a la seva tasca en pro de la Justícia al món: 104 participants a la Marxa de la Solidaritat, 5000 espelmes venudes per Nadal, quasi 800 roses per Sant Jordi, 330 assistents al Concert de la Coral Sant Jordi, …

 En el transcurs de la trobada d’avui, el pare claretià Josep Roca Alsina ha donat testimoni viu de la seva experiència de molts anys a la missió de Guajarà-Mirim al Brasil: un exemple clar de canalització de recursos cap a comunitats on regna la pobresa, la desigualtat i la injustícia, amb total respecte a la cultura i iniciatives de la població local.

 En vista de la bona progressió de les donacions, la delegació local de Mans Unides s’ha compromés aquest any 2011 a finançar quatre projectes solidaris: a l’India, el Perú, Benin i Burundi. A ells ja han anat destinats els recursos obtinguts des del mes de gener. Passat l’estiu, el primer acte públic serà la Marxa de la Solidaritat que caminarà pel la riba del Ripoll i els boscos de Togores el proper dos d’octubre.

 Ha tancat l’acte Sofia Taulé, delegada local de Mans Unides, dient que en aquest món que sovint sembla tan mesquí, tan gasiu; si ho mirem be, també és molt generós, perquè els solidaris som molts ! “

 S’ha comptat també amb la presència del vicari episcopal, Mn. Manel Fuentemilla. la delegada de Mans Unides a Barcelona, senyora Rosa Pradas i la regidora de Solidaritat i Cooperació, senyora Conxa Manzano.