VISITA DE LA MISSIONERA ANA MONTSERRAT

El passat 4 de febrer ens va visitar per informar-nos de les seves experiències personals i de serveis als altres en diversos llocs del món, va participar en un programa de Radio Sabadell, i va ser entrevistada per Diari de Sabadell.

Actualment desenvolupa la seva tasca donant classes d’educació Primària en una escola rural de Abárzuza (Navarra), i treballa amb gitanos, emigrants, marginats i indocumentats.

Des de molt joveneta la van atreure les tasques desenvolupades per Mans Unides i, segons manifesta, això va incidir en la seva opció vocacional, iniciant la col•laboració participant activament en totes les campanyes anuals.

Al mateix temps i en diferents períodes, gairebé sempre en projectes vinculats a Mans Unides, ha participat en diferents funcions a l’estranger com:

 

– Voluntariat en la guerra dels Balcans, atenent dones i nens en Mostar (camp de refugiats). 1994-95.

– Treball amb infants desafavorits en el Centro de defensa de los derechos humanos de Açailandia (Brasil). 2001 a 2005.

– Direcció del projecte Crecer y florecer dirigit als infants desfavorits en la favela de la Chacrinha de Rio de Janeiro (Brasil). 2004.

– Missionera en Angola des del 2005 fins al 2009.

– Voluntariat amb motiu del terratrèmol d’Haití. 2010.

Poder assabentar-nos en primera persona de totes aquestes accions, les quals han estat realitzades en llocs on Mans Unides ha ajudat a materialitzar projectes, ens resulta molt engrescador per les persones que des d’aquí donem un suport econòmic i moral, doncs ens permet comprovar que acaben sent una realitat que afecta al desenvolupament de les persones més desafavorides, en especial les dones i els infants.