L’Índia DESBORDADA PER CORONAVIRUS

Índia s’ha convertit en el país més afectat per la pandèmia de coronavirus del món, amb 360.000 casos de covid cada dia i un nombre de morts que no cessa d’augmentar. La situació és dramàtica.
Des de la cuideu de Bombai hem rebut l’esquinçador missatge del pare Rolvin de Mello, un dels nostres socis locals al país asiàtic, que des de l’inici de la pandèmia treballa per a socórrer als més necessitats i vulnerables.
“Mai, en la meva vida, vaig pensar que anava a haver de viure alguna cosa com això. La situació supera a la pitjor pel·lícula de terror que puguem imaginar. Hi ha gent morint als hospitals, a les seves cases, als carrers… Molts, que ni tan sols estan diagnosticats, cauen fulminats mentre caminen per la ciutat. Els hospitals estan desbordats i els cadàvers s’amunteguen en els passadissos o en els crematoris improvisats als carrers i les xifres de morts i contagiats no cessen d’augmentar. No hi ha oxigen, ni medicaments, ni elements de protecció disponibles. I quan s’aconsegueix alguna cosa, els destinataris, clarament, no seran els més pobres. Quan tot això passi, arribarà la fam i augmentaran les xifres de pobresa, perquè, encara que el coronavirus no fa distincions, la pobresa sempre s’acarnissa amb aquests”.
Des que va començar la pandèmia, Mans Unides ha aprovat 36 projectes d’emergència per import de 378 mil euros destinats a pal·liar les conseqüències del coronavirus entre els més pobres de l’Índia. A més, estem autoritzant el canvi d’activitats en 105 projectes per a cobrir les necessitats bàsiques sobrevingudes amb la pandèmia i destinant fons a la compra de medicaments que ajudin a pal·liar les necessitats més immediates de les comunitats més vulnerables.
Aquesta situació d’extrema gravetat corre el risc d’estendre’s a altres països en els quals també col·labora Mans Unides, com el Brasil, Mèxic o països del continent africà. Un any després de l’aparició del coronavirus, milions de persones estan en perill extrem de morir de COVID-19 o de fam.
Avui ens necessiten més que mai. Tota ajuda és poca!
Dóna ara perquè Mans Unides pugui continuar fent costat a les comunitats més vulnerables afectades per l’impacte del coronavirus.
AJUNDEM-LOS
SI POTS COL·LABORAR FES EL TEU DONATIU A:
Compte d’emergència ES42 0049 6791 7420 1600 0102
Telèfon 900 811 888
BIZUM 33439