L’Escola Sant Nicolau aporta 2500 € als projectes de Mans Unides

El passat dilluns dia 24 d’octubre, l’Escola Sant Nicolau, com cada any, va fer una important aportació a Mans Unides.   En un senzill, però emotiu acte, en presència d’un nombròs grup d’alumnes de 4rt d’ESO, la directora de l’escola, Lourdes Cornellà i el coordinador de la campanya solidària, Marc Mestres han fet lliurament de 2500 euros a la delegada de Mans Unides a Sabadell, Sofia Taulè.

 L’escola Sant Nicolau, sota la coordinació de Marc Mestres, organitza cada any una campanya de sensibilització en la solidaritat. Son precisament els alumnes de 4rt d’ESO els encarregats de dur a terme les activitats, que es desenvolupen al llarg del curs per tota l’escola, amb l’objectiu de sensibilitzar els mestres, els alumnes i les seves famílies respecte dels problemes de la pobresa i la injustícia social, tant aquí com en els països del Tercer Món. El resultat és la recollida de fons que es destinen, d’una banda al Rebost Solidari de la ciutat, a través de la compra d’aliments, i d’altra als projectes de desenvolupament patrocinants per Mans Unides de Sabadell.

Aportació Sant Nicolau
Aportació Sant Nicolau

Aquest any els fons lliurats a Mans Unides van destinats al projecte de la reconstrucció de la portada d’aigua potable a una zona rural de Rumeza, a Burundi. El projecte te un pressupost de 81252 euros i la delegació de Mans Unides de Sabadell hi participa amb 15252 €. El projecte és iniciativa del Conseil pour l’Education et le Developpement de Burundi i pretén refer les infraestructures devastades per la guerra civil.   El 20% de les morts del país es produeixen per les pèssimes condicions higièniques de l’aigua, la qual, en aquella zona, brolla d’uns excel.lents manantials, però perd completament la seva qualitat per manca de canalitzacions adequades.