Conferència Sor Lucia Caram

Dimecres vàrem tenir el plaer d’escoltar Sor Lucía Caram dominica que per unes hores va compartir amb nosaltres el Casal Pere Quart.
L’Auditori del Casal Pere Quart es va omplir de gom a gom, ens vàrem reunir 150 persones per escoltar la paraula fresca, i transparent de  Sor Lucía.
Va començar la seva intervenció fent referència a la celebració del dia, ahir era dimecres de cendra i va aprofitar  la coincidència per trobar en la cendra el destí de tots i igualtat entre tots els homes.
Ens va parlar de compromís i de transformació. Compromís per superar la solidaritat, la solidaritat moltes vegades consisteix en desprendre’ns del que ens sobra i ens parla de les paraules del Papa Francesc “hem de ser capaços de posar-nos les sabates de l’altre” no tant sols per calçar-nos la seva pobresa, per calçar-nos la seva vida. Què l’ha dut fins on és ara?
Ens convida a sortir de la zona de comfort de cadascú per implicar-nos,  amb la pobresa i en la seva vida.Implicar-nos, no només colaborar, va insistir molt en la idea de implicar-nos. Avui no hi ha cap motiu al món per què existeixi pobresa.
I ens interpel·là amb dues preguntes claus On ets? tu i On està? el teu germà.
Ja en el torn de preguntes, molt animat, va apostar decididament per l’educació, per l’educació no tant sols de la ment, si no també del cor.
Tenim un ordre social que és erroni des dels fonaments, però no és suficient ‘exigir els governants per aconseguir un canvi social, ens faltaria el compromís, el compromís de vida amb els pobres.
Només des del compromís podrem arribar a transformar les nostres vides i la nostra societat. Per “humanitzar la humanitat”.
caram1 caram2 caram3 caram4