Conferencia a l’Aula Fòrum. Aula d’Extensió Universitària de Sabadell per a la Gent Gran.

El passat dijous dia 8 de maig, voluntaris de Mans Unides varen anar a l ’Aula d’Extensió Universitària de Sabadell per a la Gent Gran, a oferir-los una conferència sobre “Les Fronteres” i el drama que viuen moltes persones que lluiten per poder tenir una vida millor.

Es va parlar de les 3 gran Fronteres a nivell mundial: La Frontera de Rio Grande, que separa als EEUU de Llatinoamèrica. El Mar Mediterrani, que separa Europa d’Àfrica i Europa de l’Orient Mitjà. La Frontera l ’Oden-Neisse, que divideix Europa Occidental de l’Europa Oriental.

També es va fer referencia a les persones que viuen al Mont Gurugú del Marroc, persones que estan a l’espera de traspassar la Tanca de Melilla i Ceuta.

El paper de les màfies, dels “Senyors de la Guerra”, i la influència Europea que pels mitjans de comunicació arriba als països del Tercer món fent semblar que Europa i Amèrica són un paradís on viure.

La culpa que tenen les multinacionals americanes i europees del fet que l’Àfrica segueixi sense aixecar el cap.

I per concloure es va fer referència a l’important paper que realitza Mans Unides ajudant a aquestes persones als seus països d’origen amb la construcció d’escoles, hospitals, pous d’aigua, granges, etc. per a que no s’hagin de jugar la vida per tenir un futur millor, ja que el futur el poden tenir al seu propi país.

Donem les gràcies a l’Aula-Fòrum per convidar-nos.