CAMPANYA 2020 de Mans Unides

 

“QUI MÉS PATEIX EL MALTRACTAMENT AL PLANETA NO ETS TU”

· La campanya “Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu”, es centrarà en denunciar les conseqüències del deteriorament mediambiental i la crisi climàtica sobre milions de persones.

· Mans Unides dóna suport a projectes que ajuden a les comunitats a adaptar-se als canvis mediambientals i climàtics.

· Amb aquesta campanya, l’ONG continuarà treballant, com porta fent des de fa 61 anys, en la defensa dels Drets Humans.

El pròxim 05 de febrer començarà la campanya 2020 a Sabadell. Per a presentar aquesta Campanya i donar testimoniatge del treball de Mans Unides, ens visitarà en Mario Torres, missioner laic de Bolívia.

Qui més pateix el maltractament al planeta

Durant els dotze mesos que duri la Campanya, Mans Unides es centrarà en denunciar les conseqüències que el deteriorament mediambiental té sobre milions de persones, perquè la crisi climàtica té, abans de res, un rostre humà: el de 821 milions de persones castigades per la fam; el de més de 1.000 milions de pobres; dels qui han d’emigrar a la recerca d’un manteniment que la terra els nega o dels quals emmalalteixen a causa de la contaminació de les aigües i dels sòls.

La fam i la pobresa són dues realitats molt relacionades amb els danys mediambientals, les petjades dels quals més greus són la contaminació, el canvi climàtic, l’esgotament dels recursos, la destrucció d’hàbitats i ecosistemes, les inundacions i les sequeres extremes, la desertització i la desforestació.

En aquest sentit, a més de les labors de denúncia i sensibilització que duu a terme en el marc del seu treball d’educació per al desenvolupament, Mans Unides dóna suport a projectes que ajuden les comunitats a adaptar-se als canvis mediambientals i climàtics i promou iniciatives destinades a ajudar a les cada vegada més nombroses persones que es veuen obligades a migrar, deixant enrere tota la seva vida, a conseqüència de la crisi climàtica.

Mans Unides continuarà treballant, com fa 61 anys, en la defensa dels Drets Humans com a garants de la dignitat de les persones i requisit indispensable en la lluita contra la fam, la pobresa i la desigualtat.