La tensió entre les religions de Bantwal (Índia) fa perillar la convivència
Aquest projecte social en l’Índia té l’objectiu de calmar la tensió religiosa en Bantwal amb una formació en drets humans. Amb la teva ajuda podem fer-ho realitat.
El projecte es localitza en l’Estat de Karnataka, en el districte de Dashina Kanada, a la comarca de Bantwal, que tenen una població d’unes 361.554 persones, que viuen en 987 pobles. Pertanyen a diferents castes, religions (musulmans, cristians i jainistes) i comunitats lingüístiques. El 30% de la població viu per sota del llindar de pobresa. La seva principal ocupació és l’agricultura i ocupacions ocasionals. El 85% de la població posseeix el 30% de les terres. A causa de la desforestació, malament ús de l’aigua, etc. en època de pluges sofreixen inundacions.
Sovint es donen conflictes comunals, disturbis, vigilància policial, propaganda feixista. Els elements antisocials utilitzen a la joventut aturada per desestabilitzar la situació. A causa de la falta de coneixement dels drets humans, els drets culturals i econòmics són els més violats, encara que la constitució els garanteix, la població en general els desconeixen.
Durant anys les diferents religions han viscut en pau, però recentment hi ha hagut una recrudescència de l’hinduisme (exclusió d’altres creences) i creixement del fonamentalisme entre els musulmans. En el fons dels conflictes està un interès econòmic. Sovint se celebren convencions religioses i provoquen odi cap als seus seguidors. Utilitzen als joves aturats per perpetuar l’odi i la violència. Existeix un odi social amagat cap a la religió. Aparentment existeix pau però hi ha una suspicàcia mútua entre comunitats interreligioses. Qualsevol incident nimi s’aprofita per a disturbis. Partits sense escrúpols ho utilitzen per promoure incidents.
La constitució Índia contempla els Drets Fonamentals, igualtat, llibertat, associació, viure, treballar, etc. Malgrat ser un país secular segons la constitució, hi ha una enorme diferència en l’actitud de la gent de les diferents religions. Els Serveis Socials de la diòcesi de Mangalore CODP, en els últims sis anys, han creat conscienciació sobre Bona Gobernanza i Mesures de Seguretat Social als sectors més fràgils de la societat, en els districtes de Dakshina Kannada i Kasargod (Kerala). S’ha observat una millora econòmica important després de la seva intervenció, no obstant això, observen que existeixen alguns problemes seriosos de la comunitat que estan afectant-los de forma negativa i estan creant conflictes entre la gent.
La falta d’harmonia en la convivència de la comunitat està creixent cada dia, a causa de problemes religiosos i polítics. Per pal·liar aquest problema es plantegen fer conscienciació entre la població sobre els drets humans fonamentals. Demanen la col·laboració de Mans Unides per sufragar part de les despeses dels cursos per conscienciar a la població, esdeveniments i reunions sobre els Drets Humans i els Drets Fonamentals.
S’organitzaran tallers de conscienciació als grups d’autoajuda, comunitats de base i joves, s’imprimiran i repartiran 200 manuals sobre drets humans, se celebrarà cada any una manifestació el dia de la Pau, s’impartiran cursets de conscienciació sobre drets humans en escoles. La contribució local serà part de les despeses esmentades que representa un 20,3%. Els beneficiaris directes seran 23.700.
Referència del projecte:
IND/70130/LVI-A/Capacitación en derechos humanos
Año: 2016
Soci local: Canara Organization For Development & Peace
Responsable local: Oswald Monteiro
Presupost: 54.415
Beneficiaris directes: 23.700
Beneficiarios indirectos: 48.000
Els estudiants de Kaya (Burkina Faso) necessiten tenir residència fixa al col·legi
Aquest projecte de salut a Burkina Faso té l’objectiu de construir residències estudiantils a Kaya. Amb la teva ajuda podem fer-ho realitat.
Bouroum pertany a la Diòcesi de Kaya al nord-est de Burkina Faso a l’Àfrica occidental. Aquesta comuna està composta per 21 llogarets i té una població de 46.232 habitants, un 52% són dones i un 62% joves menors de 20 anys. La població d’aquesta zona viu dedicada a una agricultura amb escassos rendiments econòmics.
Les terres estan molt degradades i afectades per un creixent procés de desertificació. En els anys de sequeres es produeixen fams. El país ocupa el lloc 183 sobre 187 en l’Índex de Desenvolupament Humà elaborat anualment per l’ONU. La manca d’infraestructures tan sanitàries com a escolars és enorme.
En els últims anys, la política nacional de promoció de l’educació ha triplicat el nombre d’escoles primàries, i l’escolarització de nens pel que el nombre d’estudiants en secundària i batxillerat està també augmentant. Així, en la localitat de Bouroum, l’escola estatal de secundària s’ha ampliat i imparteixen també el batxillerat; el que ha estat molt beneficiós per als joves d’aquesta zona.
Els estudiants de llogarets sense escola no poden completar el cicle en les rodalies del seu lloc d’origen, ja que no poden pagar-se el fet de traslladar-se a les ciutats o pobles grans. La missió del poble ha hagut de deixar el seu magatzem a un grup de nois i noies que s’estan allotjant en ells, ja que volen acudir a l’escola. Les condicions d’aquests dos edificis són tremendament precàries.
Davant la demanda existent, el rector decideix juntament amb l’Oficina de Desenvolupament de la diòcesi i la petició dels pares d’alumnes, a elaborar un projecte per construir una residència perquè els joves dels llogarets puguin acabar els seus estudis, accedint així a una promoció cultural i social que millori les seves condicions de vida.
Sol·liciten la col·laboració de Mans Unides per construir i equipar un dormitori amb capacitat per 24 noies, un porxo exterior, un mur de tancament, un bloc de latrines i dutxes, i un petit edifici que serveixi de menjador, sala d’estudis amb cuina i magatzem. Així mateix sol·liciten una petita quantitat per arreglar i equipar els dos magatzems que acullen ara als estudiants i que destinaran a l’allotjament de 24 nois, així com la construcció de latrines, dutxes i un petit edifici que també serveixi com a menjador i sala d’estudis.
Hi ha una aportació local valorat i monetari que suposa el 3’5% del projecte. Amb la cotització anual dels estudiants es pagarà el salari d’una supervisora que dormirà amb les noies. Hi haurà un comitè de gestió format per representants del poble, una religiosa i el rector que s’ocuparan del correcte manteniment i respecte de les regles de convivència. El nombre de beneficiaris directes seran 48 el primer any.
Referència del projecte:
BFA/67216/LV-C/Construcción de un albergue para estudiantes del ámbito rural
Año: 2016
Soci local: Ocades-Kaya
Responsable local: Abbé Samuel Ilboudo
Presupost: 80.217
Beneficiaris directes: 48
Beneficiarios indirectos: 420
L’Hospital de Gros-Morne (Haití) necessita ser rehabilitat urgentment
Aquest projecte sanitari a Haití té l’objectiu d’aconseguir la rehabilitació de l’Hospital de Gros-Morne. Amb la teva ajuda podem fer-ho realitat.
L’Hospital Ànima Mater de Gros-Morne (Haití), que va obrir el 1968 com a dispensari mèdic, s’ha quedat petit i antiquat, i no pot donar el servei que els seus 43.200 pacients anuals requereixen.
Vista aquesta situació, Càritas Gonaïves i el Comitè de Gestió de l’hospital van contactar amb Mans Unides ONG per emprendre l’ampliació i adequació del centre mèdic. Es vol millorar el circuit dels pacients des que arriben a l’hospital, així com els equips existents.
Per dur a terme aquest projecte, es construiran 1.337 metres quadrats, que han de contenir 20 sales de consulta, 7 àrees d’administració, 9 sales de diagnòstic i laboratori, i també espais auxiliars i d’espera per als pacients i familiars.
S’espera que aquest projecte beneficiï directament als 43.200 pacients que cada any acudeixen a l’hospital, i que de forma indirecta afecti també a 150.000 persones, que correspon a la població de Gros-Morne i els seus voltants.
LA VIDA A GROS-MORNE
La comunitat de Gros-Morne s’enfronta a un greu problema d’inseguretat alimentària crònica. La meitat de la població té menys de 20 anys, i la taxa d’analfabetisme se situa en el 35%. La majoria dels joves no participen en les activitats culturals del poble.
Referència del projecte:
HAI/67182/LV-C/Rehabilitación del Hospital Alma Máter
Año: 2016
Soci local: Comité de Gestion de l’Hôpital Alma Mater de Gros-Morne
Responsable local: Jacqueline Picard
Presupost: 171.608€
Beneficiaris directes: 43.200
Beneficiarios indirectos: 150.000