El Concert Solidari torna més terapèutic que mai. TOT UN ÈXIT

CONCERT SOLIDARI 2021… TOT UN ÈXIT

El Concert Solidari torna més terapèutic que mai
Diari de Sabadell Aleix Mata Paris
El concert de ‘visibilització’ de Càritas i Mans Unides per fer front a les desigualtats s’erigeix en un remei col·lectiu, també de les desigualtats i trastorns intramurs entre relats i cants punyents.
El Concert Solidari per recaptar fons per fer front a les desigualtats socials va omplir l’Auditori de la Caixa d’un públic entregat, després de l’absència de l’edició anterior a causa de la crisi sanitària. Rosa Roig, presidenta de Càritas, recordava la transcendència d’haver recuperat aquest tipus d’actes, fruit de la necessitat de visibilització que tenen aquestes organitzacions benèfiques. Per la seva banda, Concepción Cabanes, responsable de Mans Unides, actualment sota la direcció d’un projecte per la seguretat alimentària al Camerun, destacava la importància d’aquests esdeveniments en el manteniment de la xarxa de solidaritat ciutadana.
El concert va comptar de dues actuacions diferents. La primera en la representació de l’obra Puigventós a càrrec de la companyia Tres Homes Grossos. Una peça de microteatre que mitjançant la reconversió del dubte shakespearia sobre la transcendència – To be or not to be – en la salut mental, posicionava una obra terapèutica que destacava la necessitat d’adonar-nos del perill de l’aïllament quan es reflexiona sobre la voluntat de viure. En definitiva, una obra mirall entre la realitat i la ficció que ens explicava per què la recerca d’altres visions no ha de comportar necessàriament una comparació de la magnitud de la tragèdia, sinó una aproximació solidària mútua per acceptar que no sempre prenem les decisions correctes
PROJECTE MANS UNIDES SABADELL 2021
“Capacitació de pagesos per a reforç de la seguretat alimentària al Camerun”
El projecte es localitza a Penda-Mboko al Camerun, una de les àrees més poblades de la regió,
limita amb el riu Mungo, frontera de la regió del Sud-Oest, on continua la crisi sòcio-política que va començar al 2016 i ha derivat en un conflicte armat entre rebels i exèrcit. El 90% dels seus habitants son pagesos que viuen per sota del llindar de la pobresa. S’organitzen socialment amb autoritats tradicionals. La comunitat ha acollit generosament persones desplaçades provinents de les zones en conflicte. Tots tenen un gran interès en formar-se en tècniques agrícoles modernes i sostenibles per conrear patates, verdures, iuca,
blat de moro…
L’ONG RUDEC present a la regió, demana a Mans Unides de Sabadell el projecte que contempla la formació dels pagesos, la dotació de llavors i maquinària que suposa 24.982 €.
Els beneficiaris aporten el seu treball, el govern local dóna el terreny i l’ONG aporta el transport, personal i el seu seguiment. Aquest projecte beneficiarà directament a 500 persones i indirectament a 3.500 persones.
Moltes gràcies per la vostra generositat i solidaritat